Toneelvereninging Taptoni

Al sinds 1993 is toneelvereninging Taptoni een toneelgroep van de gemeentescholen De Wingerd en De Zon uit Ingelmunster.

Wij zijn een groep enthousiaste vrijwilligers (leerkrachten en ouders) die toneel spelen samen met de leerlingen van de scholen. We proberen om iedere twee jaar een toneelstuk naar voren te brengen. Daarvoor rekenen we voor een groot stuk op Krista, onze regisseur die elke keer opnieuw stukken op maat weet te schrijven.

Een kindertheaterstuk op poten zetten, vraagt enorm veel geduld, tijd en energie…Maar een schuchter kind zien openbloeien op het podium, een grijze muis zien veranderen in een klauwend welpje eens die een laag schmink op zijn snoetje krijgt, maakt het de moeite waard…

Bevestiging, aandacht, inclusie, zich muzisch uitleven, samenwerken of simpelweg genieten en beleven van.....zijn maar enkele van de leerdoelen die we als school heel graag aan ons project koppelen.

Om te kunnen genieten van onze toneelstukken, hebben we één voorwaarde: u schuift de ernstige grotemensenwereld eventjes aan de kant. Om te kunnen meespélen... eigenlijk hetzelfde!

Over de naam: de naam Taptoni is een afkorting van 'den Tap, Toneel en Ingelmunster. ‘Den Tap’ was namelijk de spotnaam voor de Gemeenteschool, in de tijd dat er nog een zondagsschool bestond. De jonge kerels die vroeg van school af gingen om te gaan werken, werden aangemoedigd om de zondagsschool te bezoeken door hen achteraf een ‘pintje’ aan te bieden.

Wij hopen u ooit te mogen verwelkomen in als toeschouwer van een van onze volgende stukken.

Graag tot dan!